СБУ прикрила в Києві підпільний телецентр із Путін ТБ

СБУ прикрила в Києві підпільний телецентр із Путін ТБ

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки спільно з поліцією припинили протиправну діяльність групи осіб, які організували трансляцію заборонених російських пропагандистських телеканалів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Зловмисники, громадяни Росії, Казахстану та України, створили підпільний телекомунікаційний центр та поширювали російську пропаганду не лише в Україні, але й на тимчасово окупованих територіях. Під час обшуків у Святошинському районі Києва на території режимно-секретних об'єктів одного з науково-дослідних інститутів правоохоронці вилучили фінансові документи, що підтверджують протиправну діяльність, обладнання для декодування зашифрованого супутникового сигналу, радіотелевізійну апаратуру, російські картки доступу до мереж супутникового телебачення, серверне та інше обладнання загальною вартістю майже два мільйони гривень», - йдеться у повідомленні.

Наразі припинено трансляцію 76 російських каналів, заборонених рішенням Нацради України з питань телебачення та радіомовлення, що могли приймати більше ніж 350 тисяч абонентів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мережКримінального кодексу України) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-