Нацопера в лютому запрошує на прем'єру та ювілейний концерт

Нацопера в лютому запрошує на прем'єру та ювілейний концерт

Укрінформ
У Національній опері України в лютому відбудеться прем'єра опери "Моцарт і Сальєрі", ювілейний концерт народного артиста Тараса Штонди та вечір пам'яті Героїв Небесної сотні.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі театру.

"Лютневий репертуар Національної опери України буде позначений прем'єрою опери «Моцарт і Сальєрі» М. Римського-Корсакова та ювілейним концертом Тараса Штонди, присвяченим 50-річчю з дня народження та 25-річчю творчої діяльності артиста. Крім того, відбудеться вечір пам'яті Героїв Небесної сотні, на честь яких прозвучить музичний шедевр - «Реквієм» Моцарта", - йдеться у повідомленні.  

Як поінформували у театрі, прем'єра опери "Моцарт і Сальєрі" відбудеться 10 лютого. Постановка присвячена 50-річному ювілею народного артиста Тараса Штонди, який виступив її ініціатором.  

На сцені Національної опери "Моцарт і Сальєрі" ставиться вперше. У світовій постановочній практиці цього твору є чимало проблем, оскільки опера, по суті, є камерною, в ній діють лише два герої, водночас вона передбачає наявність  оперного оркестру, і в цілому призначена автором для великої сцени.

Роль Моцарта у постановці виконає молодий тенор Валентин Дитюк, а партію Сальєрі співатиме Т. Штонда.

19 лютого на вечорі пам'яті Героїв Небесної Сотні прозвучить одна з найбільш відомих у світі траурних мес "Реквієм" Моцарта у виконанні солістів Національної опери Тетяни Ганіної, Анжеліни Швачки, Валентина Дитюка, Сергія Магери, хору та симфонічного оркестру Національної опери України.

Ювілейний концерт "Тарас Штонда запрошує..." відбудеться 24 лютого. У  концертній програмі прозвучать арії, дуети і сцени з відомих опер у виконанні самого ювіляра та солістів театру в супроводі симфонічного оркестру Національної опери України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-