В Укрінформі відкрили виставку творів митців з інвалідністю

В Укрінформі відкрили виставку творів митців з інвалідністю

Фото
Укрінформ
В Укрінформі, у виставковому центрі Art Hub, відкрито виставку художніх робіт талановитої молоді з інвалідністю. Мета експозиції - достукатися до людей, що могли б використати роботи цих особливих людей, аби підтримати їх матеріально. 

На цьому наголосила під час урочистого відкриття співзасновник проекту, член НСХУ, дійсний член Європейської гільдії мистецтв, художник-педагог Катерина П'ятакова.

"Це друга виставка нашого соціального волонтерського проекту "Мій талант тобі, Україно!". Ми задумали проект, щоб не просто проводити виставки особливих художників, а й запрошувати на них працедавців, які використовують у своєму виробництві або бізнесі творчу працю митців. Ми дуже сподіваємось дати можливість людям, яким складно самим знайти роботу, заробити собі на життя і відчути себе повноправними членами суспільства", - підкреслила П'ятакова.

Вона уточнила, що цим здібним людям буває тяжко не просто ходити на співбесіди, а й складно висловитися, знайти тих, кому можна відправити свої роботи.

"Ми задумали проведення круглого столу 1 лютого о 17.00 в Укрінформі. Це буде творча зустріч учасників виставки та професіоналів: як у сфері творчого бізнесу, так і професіоналів-художників - керамістів, скульпторів та інших для творчого обміну. Я сподіваюся, що і ця виставка, і зустрічі під час її проведення спонукають інших талановитих аматорів взяти участь у нашому проекті. А головне - вони теж повірять у свої сили і зможуть розкрити себе в різних мистецьких напрямках. Я вважаю, що ця виставка - прекрасний стимул для тих, хто ще сумнівається, що може творити", - сказала П'ятакова.

Вона з любов'ю розповіла про художників-аматорів - і старших, і молодших - і представила їхні 45 робіт, виконаних у різній техніці. Серед художників - Олег Троян, Наталя Назаренко, Ольга Ющенко, Яна Штапір, Тетяна Яремчук, Вікторія Гурич, Сніжана Катіман, Надія Полєвая, Ілля Гапон, Олександра Хуторова, зовсім юні - 10-річний Віктор Якимов та 15-річний Максим Дикий.

Другий співзасновник проекту - керівник БФ "Родина Милосердя" Олександр Козловський - закликав творити добро і підтримувати один одного. 

"Коли ми починали наш проект, ми не мали меценатів або грошовитих людей, які б його підтримали. Ми звернулися до керівництва Укрінформу, і нам безкоштовно надали чудове приміщення для проведення експозиції. Тобто, якщо люди хочуть робити добро, то завжди знайдуться ті, хто їм допоможе", - підкреслив Козловський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-