Кримський підприємець отримав заочний вирок за поширення пропаганди РФ

Кримський підприємець отримав заочний вирок за поширення пропаганди РФ

Укрінформ
Заочний вирок отримав підприємець з тимчасово окупованого Криму, який забезпечує функціонування «Кримпатріотцентру», за російське «військово-патріотичне виховання» на півострові. Його засуджено до 3,5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочний вирок отримав підприємець з Криму, який забезпечує функціонування «Кримпатріотцентру». Його визнано винним у вчиненні колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України) й засуджено до 3 років та 6 місяців позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Прокурори в суді довели, що підприємець, здійснюючи господарську діяльність, уклав контракт із «Кримпатріотцентром», бюджетною установою освіти на окупованому півострові.

Читайте також: Колишнього кримського депутата заочно засудили до 12 років за держзраду

Зазначається, що засуджений забезпечував функціонування Центру, надаючи необхідне обладнання для проведення військового навчання мешканців півострова. Серед основних напрямів діяльності «Кримпатріотцентру» – пропаганда військової служби в армії РФ серед української молоді на півострові, здійснення серед дітей і підлітків заходів «військово-патріотичного виховання», підготовка з основ військової служби в освітніх установах і навчальних закладах.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Криму росіяни відкрили ще один навчально-методичний центр військово-патріотичного виховання українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-