Колишнього кримського депутата заочно засудили до 12 років за держзраду

Колишнього кримського депутата заочно засудили до 12 років за держзраду

Укрінформ
Колишнього депутата ВР АРК VI скликання заочно засудили до 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Про це повідомила прокуратура АРК та м. Севастополь, передає Укрінформ.

“За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочний вирок отримав колишній депутат ВР АР Крим VI скликання. Його визнано винним у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) та засуджено до 12 років позбавлення волі”, - йдеться в дописі.

Прокурори довели, що у 2014 році фігурант разом з іншими депутатами кримського парламенту з метою приховання факту та легітимізації окупації півострова збройними силами РФ проголосував за ухвалення низки незаконних постанов. Ідеться про підтримку рішення щодо проведення «загальнокримського референдуму», постанови «Про декларацію про незалежність АР Крим та м. Севастополя».

Всупереч постанові Верховної Ради України, якою повноваження депутатів парламенту автономії припинено, колишні депутати проголосували за ухвалення постанови про «Незалежність Криму» та «Правонаступництво Республіки Крим», наголосили в прокуратурі.

Читайте також: За держзраду заочні вироки отримали ще 14 «суддів» із Криму

Як повідомляв Укрінформ, Верховний суд залишив без зміни обвинувальний вирок колишньому депутату Верховної Ради АРК, який вчинив державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-