Верховний суд залишив у силі вирок кримському ексдепутату, засудженому за держзраду

Верховний суд залишив у силі вирок кримському ексдепутату, засудженому за держзраду

Укрінформ
Верховний суд залишив без зміни обвинувальний вирок колишньому депутату Верховної Ради АРК, який вчинив державну зраду.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба ВС, передає Укрінформ.

"Вироком районного суду колишнього депутата Верховної Ради АР Крим засуджено за державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України) до покарання у виді позбавлення волі строком на 12 років з конфіскацією всього належного йому майна. Апеляційний суд залишив цей вирок без змін", - ідеться у повідомленні.

Депутата Верховної Ради АРК VI скликання визнано винним у тому, що він, нехтуючи вимогами Конституції і законів України, взяв участь у засіданнях Верховної Ради АРК та проголосував за ухвалення "незаконних постанов щодо проведення загальнокримського референдуму, незалежності Криму, правонаступництва Республіки Крим, взяв участь у позачерговому засіданні незаконно створеного парламенту, чим забезпечив його функціонування, та проголосував за ухвалення незаконного рішення – так звану Конституцію Республіки Крим", зауважили у ВС.

Читайте також: За держзраду заочні вироки отримали ще 14 «суддів» із Криму

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного суду констатував, що тим самим засуджений "надав допомогу РФ і її представникам у проведенні підривної діяльності проти України”.

Як повідомлялося, за незаконний призов до лав ЗС РФ судитимуть “військового комісара” з тимчасово окупованого Криму. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-