Уряд схвалив законопроєкт про створення військових адміністрацій у деокупованому Криму

Уряд схвалив законопроєкт про створення військових адміністрацій у деокупованому Криму

Укрінформ
Кабінет Міністрів на черговому засіданні схвалив законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо особливостей відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі».

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Схвалено проєкт закону «Про внесення змін до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» щодо особливостей відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі», - поінформував він.

Читайте також: Обшуки у кримських татар і мечеті: Представництво Зеленського вимагає негайно припинити переслідування

За словами посадовця, документом передбачено створення правових передумов для відновлення та забезпечення стабільного функціонування органів державної влади України в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі після майже десятиріччя тимчасової окупації відповідного регіону та повноцінної інтеграції Кримського півострова в систему публічного урядування України.

Читайте також: Десять років окупації: у МЗС прокоментували доповідь ООН про порушення Росією прав людини у Криму

Проєктом закону пропонується внести зміни до закону «Про правовий режим воєнного стану» в частині створення відповідних військових адміністрацій на території АРК та міста Севастополя і наділення їх відповідними повноваженнями для виконання функцій держави.

Як повідомляв Укрінформ, 10 років тому диверсійні групи РФ почали спроби захопити Крим. 26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної Ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України.

Наступного дня, о 5-й ранку, до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування РФ.

В Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-