Москва не перестане шантажувати світ кризами, допоки Крим залишається знаряддям агресії - Єрмак

Москва не перестане шантажувати світ кризами, допоки Крим залишається знаряддям агресії - Єрмак

Укрінформ
Окупований Крим завжди буде плацдармом для нової агресії, єдиний спосіб змінити ситуацію – це Формула миру.

Про це заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у своєму зверненні до учасників форуму “26-2-14: Війна почалась у Криму”, передає Укрінформ.

«Москва не перестане шантажувати світ кризами допоки Крим залишається знаряддям агресії. У планах Росії Крим завжди грав одну єдину роль – бути військовою базою. Не курортом, не туристичним краєм, не інвестиційним хабом, - фортецею. Допоки Крим окуповано, Україна не може бути у безпеці. Європа і інші регіони теж не будуть у безпеці. На жаль, цього не розуміють ті, хто припускає можливість обміну території на мир. Окупований Крим завжди буде плацдармом для нової агресії», - сказав Єрмак.

За його словами, все, що Росія захоплює, стає територією повного беззаконня та безправ’я.

«Історично Крим - символ геноциду Російської імперії проти поневолених народів: переслідування, вбивства, масові депортації, катування, примус до відмови ідентичності. Тому ми переконані, що будь-який компроміс з агресором закінчиться одним: слізьми, кров’ю та численними смертями. Реалізація Формули миру – єдиний спосіб запобігти цьому», - підкреслив керівник ОП.

Він нагадав історичні факти захоплення Криму, зауваживши, що навіть в тих умовах патріоти не лякалися і 26 лютого, 10 років тому, вийшли на вулиці, а світ тоді промовчав.

Керівник ОП наголосив, що війна, яка зараз впливає на цілий світ, почалася в Криму, і шлях до її закінчення лежить також через Крим.

Він також звернув увагу на необхідність забезпечення продовольчої безпеки у світі, а для цього потрібно відновити умови для вільного, повноцінного і безпечного судноплавства у Чорному і Азовському морях.

Читайте також: Відповідь світу на окупацію Криму та сходу не була достатньою - Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 26 лютого відзначають День спротиву російській окупації Криму.

Десять років тому диверсійні групи РФ почали спроби захопити Крим. 26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної Ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України.

Наступного дня, о 5-й ранку до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-