У строю залишаються п'ять із 13 великих десантних кораблів ЧФ Росії - речник ВМС

У строю залишаються п'ять із 13 великих десантних кораблів ЧФ Росії - речник ВМС

Укрінформ
Із 13 великих десантних кораблів Чорноморського флоту, які були у Росії на початок повномасштабного вторгнення, в строю залишається п'ять.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

«Якщо брати виключно такий клас кораблів як великий десантний корабель, їх загалом було на початку повномасштабного вторгнення 13 одиниць в розпорядженні Чорноморського флоту. Причому шість із них вони спеціально завели під приводом навчань у ході підготовки до повномасштабного нападу на нашу країну. З цих 13 одиниць, станом на тепер, в строю залишається п'ять. Чотири знищено і чотири перебувають в ремонті», - поінформував Плетенчук.

Читайте також: Втрата «Цезара Кунікова» зробить логістичний ланцюг ЧФ Росії вразливим до атак - британська розвідка

Він зауважив, що три російські кораблі – «Саратов», «Новочеркаськ» і «Цезар Куніков», які брали участь в окупації Бердянська та частини півдня України - наразі «возз’єднались на дні моря».

«Загалом від чисельності Чорноморського флоту в Азово-Чорноморському регіоні можемо констатувати приблизно третину знищених кораблів і ще 15 одиниць знаходиться в ремонті через різноманітні ушкодження. Проте угруповання досі залишається досить небезпечним», - зазначив Плетенчук.

Водночас він зауважив, що, попри всі загрози для російського флоту, окупанти не можуть залишити акваторію Чорного моря.

«У них немає вибору насправді, і вони це чудово розуміють. І, звісно, ми це чудово розуміємо. Тому що покинути акваторію вони собі дозволити не можуть. Це вже буде називатись капітуляцією. Тому вони вимушені виконувати ці завдання і вести розвідку, виконувати завдання з охорони пунктів базування. Не забуваймо, що вони контролюють цивільне судноплавство в Керченській протоці, яка закрита офіційно Україною, тому що це наші територіальні води», - зазначив Плетенчук, додавши, що знищення ворожих кораблів триватиме і надалі.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого ГУР заявило про знищення поблизу Алупки за допомогою ударних морських дронів Magura V5 російського великого десантного корабля "Цезар Куніков".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-