Представництво Зеленського в АРК вимагає припинити переслідування адвоката Курбедінова у Криму

Представництво Зеленського в АРК вимагає припинити переслідування адвоката Курбедінова у Криму

Укрінформ
Представництво Президента України в АРК вимагає припинити переслідування правозахисника, адвоката політв'язнів Еміля Курбедінова в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомило у Фейсбуці представництво Президента України в АРК, передає Укрінформ.

У відомстві наголосили, що тиск і переслідування незалежних адвокатів, які захищають громадян України, з боку окупаційних адміністрацій Криму тривають уже не перший рік, однак значно посилилися з початком повномасштабного вторгнення.

“Затримання та незаконні арешти, напади на адвокатський офіс Еміля Курбедінова, попередження про неприпустимість нібито неузгоджених акцій, регулярні перешкоджання доступу до клієнтів, дискредитаційні кампанії проти незалежних адвокатів в окупаційних медіа та інші форми тиску. Представництво вчергове засуджує незаконне затримання Курбедінова та вимагає негайного припинення переслідування адвоката та будь-які форми перешкоджання його професійній діяльності”, - йдеться в дописі.

Представництво закликає міжнародне товариство й світову адвокатську спільноту відреагувати та засудити системні переслідування незалежних адвокатів, порушення стандартів і гарантій адвокатської діяльності в тимчасово окупованому Криму.

Наголошується, що саме захисники — один із небагатьох останніх каналів зв’язку та захисту політв’язнів, яких РФ незаконно утримує в окупації.

Читайте також: «Суд» залишив у СІЗО фігурантів «першої Джанкойської групи Хізб ут-Тахрір»

Як повідомляв Укрінформ, Еміля Курбедінова затримали у Сімферополі біля будівлі ФСБ. На нього склали адмінпротокол за статтею 13.15 КоАП РФ (частина 9) “Зловживання свободою масової інформації" та відпустили.

У протоколі зазначається, що Курбедінова затримували за повідомлення у його Телеграм-каналі «КЭМска волость». Курбедінов назвав своє затримання спробою тиску російських спецслужб на адвокатів у Криму.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-