«Суд» залишив у СІЗО фігурантів «першої Джанкойської групи Хізб ут-Тахрір»

«Суд» залишив у СІЗО фігурантів «першої Джанкойської групи Хізб ут-Тахрір»

Укрінформ
Російський апеляційний "суд" не задовольнив скарги захисту на продовження арешту фігурантам "першої Джанкойської групи Хізб ут-Тахрір" та залишив їх у СІЗО Ростова-на-Дону.

Як передає Укрінформ, про це повідомив "Кримській солідарності" адвокат Еміль Курбедінов.

"Апеляційні скарги наші залишилися без задоволення. Політв’язні залишилися під вартою до "суду" в СІЗО Ростова-на-Дону", - сказав він.

Курбедінов наголосив, що політв'язні від самого початку незаконно перебувають під вартою, вони відмовилися обмовляти себе та інших і це стало причиною їх незаконного утримання.

За словами адвоката, за останні два роки, перебуваючи у нелюдських умовах утримання, у політв'язнів дуже сильно погіршився стан здоров'я.

У серпні 2022 року під час масових обшуків у Джанкойському районі Криму заарештували шістьох кримських татар: Енвера Кроша, Вілена Темер'янова, Ріната Алієва, Мурата Мустафаєва, Сейтяги Аббозова та Едема Бекірова.

Читайте також: Британія планує заборонити організацію «Хізб ут-Тахрір»

Окупанти закидають їм участь в ісламській політичній партії Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в Росії, однак вільно діє на території України. Cудять затриманих за статтею про тероризм.

Як повідомляв Укрінформ, російський апеляційний"суд" залишив у СІЗО кримськотатарських активістів із Джанкоя до 30 листопада 2023 року.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-