Кримського політв'язня Мустафаєва перевели на суворі умови утримання у колонії Тамбовської області

Кримського політв'язня Мустафаєва перевели на суворі умови утримання у колонії Тамбовської області

Укрінформ
Кримськотатарського правозахисника та журналіста «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва, засудженого до 14 років ув'язнення, перевели на суворі умови утримання (СУУ) до виправної частини-1 Тамбовської області.

Про це розповіла "Кримській солідарності" його дружина Майє, яка відвідала чоловіка у Тамбові, передає Укрінформ.

Зазначається, що Мустафаєва поставили на профоблік як схильного до тероризму. За словами політв'язня, його переведення в СУУ пояснили так: «Нічого особистого, просто через тяжкість статті».

«Все це – не через якісь дії Сервера, а просто через статтю, за якою його засудили. Фактично, це додаткове покарання, окрім вироку», – зазначила дружина Мустафаєва.

Через те, що він перебуває в СУУ, його не можуть виводити з камери на навчання – 2023 року кримчанин вступив до юридичного факультету на заочну форму.

Також повідомляється, що після переведення на СУУ у Мустафаєва почалися проблеми із зором.

Читайте також: Політв'язню з Криму Зекір'яєву відмовляють у побаченнях з родиною

Як повідомлялося, у 2018 році силовики у Криму після обшуків арештували Сервера Мустафаєва та Едема Смаїлова у справі «Хізб-ут-Тахрір». Мустафаєва засудили до 14 років позбавлення волі.

У кримського політв'язня, правозахисника Сервера Мустафаєва, якого утримують у в'язниці в м. Тамбов (Росія), з'явився біль у серці.

Фото: crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-