У Меджлісі вважають, що після виборів у Росії мобілізація на окупованих територіях може посилитися

У Меджлісі вважають, що після виборів у Росії мобілізація на окупованих територіях може посилитися

Укрінформ
Після так званих виборів президента РФ мобілізація на тимчасово окупованих Росією територіях України може посилитися. 

Як передає Укрінформ, таку думку висловив голова Кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв, повідомляє КРЦ.

«Вони намагаються робити все, щоб якомога більше людей підписували контракти, ведуть пропагандистську роботу, обіцяють земельні ділянки. Я думаю, після виборів президента вони почнуть жорсткіше все це робити», – сказав він.

За словами Барієва, масової видачі повісток по дворах, зокрема кримським татарам, як, наприклад, це було у 2023 році, нині не спостерігається. Голова правління КРЦ розповів, що згідно з його джерелами, окупанти у серпні почали мобілізацію, у них було завдання мобілізували 3 тис. осіб.

«З них 2 тис. осіб – до приватних кампаній, і тисячу осіб – у збройні сили Російської Федерації. До довиборів, які вони проводили у середині вересня 2023 року, наскільки у нас була інформація, це завдання вони виконали. Це мається на увазі 3 тис. осіб», – пояснив він.

Читайте також: Росія набирає в Сирії найманців для участі у війні проти України - розвідка

На думку експерта, після так званих виборів вони можуть розпочати повну мобілізацію.

«Скоріше за все, Путін через вибори в РФ, які плануються, призупинив цей процес. Але нам надавали інформацію, що часткова мобілізація не припинялася. І якраз з вересня намагалися більше мобілізувати всіх людей, які колись були в системі силових структур – України чи РФ, які мають досвід зі зброєю», – пояснив він.

Чергові вибори президента Росії призначено на 17 березня 2024 року.

Раніше Укрінформ повідомляв, що Кремль проведе нову хвилю мобілізації, однак не в лютому, а вже після так званих виборів російського президента в березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-