Росіяни перекинули «Оленегорский горняк» в окупований Севастополь - ВМС

Росіяни перекинули «Оленегорский горняк» в окупований Севастополь - ВМС

Укрінформ
Російські окупанти перекинули великий десантний корабель «Оленегорский горняк» до Севастопольської бухти.

Цю інформацію підтвердив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо його можливої участі в заходах з охорони та оборони акваторії або інших навчально-бойових заходах, то це він може зробити навряд чи. Тому що це дуже відомий нам 775 проєкту великий десантний корабель "Оленегорський горняк", який зараз трошки "не БГ" (не боєготовий – ред.), як у нас кажуть у Збройних силах», — сказав Плетенчук.

Речник Військово-морських сил пояснив, що, ймовірно, корабель перекинули до Криму задля ремонтних робіт. «Він після отриманих минулого сезону пошкоджень перебуває у ремонті. Скоріш за все, саме з цією метою з Новоросійська його туди притягнули. Тому очікувати від нього якихось чергових подвигів не варто», — зазначив він.

Речник додав, що у зв’язку із суттєвими пошкодженнями навряд цей корабель можна буде побачити за виконанням бойових завдань у найближчій часовій перспективі. «Станом на зараз він має пройти відповідні ремонтні заходи. Після цього будуть ще деякі процедури, згідно з протоколом. І, можливо, колись він повернеться. Але враховуючи суттєві пошкодження корабля, в найближчій перспективі ми його навряд чи побачимо за виконанням подібних завдань», – уточнив Плетенчук.

Також він поінформував, що цей корабель намагались замаскувати. «Маскувати можна в різний спосіб. Можна, наприклад, половину корабля пофарбувати в інший колір. І здалеку буде здаватись, що це інший об’єкт. Але, звісно, такий величезний корабель, як 775 проєкт, замаскувати фактично неможливо», — підкреслив речник ВМС ЗСУ.

Читайте також: ВМС: Сили оборони торік знищили щонайменше шість кораблів і катерів ЧФ Росії

Як повідомлялося, у серпні в бухті Новоросійська надводний дрон пошкодив великий десантний корабель «Оленегорский горняк», де перебували близько 100 осіб екіпажу.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-