Морські дрони атакували базу ВМФ у Новоросійську, ймовірно, пошкоджений корабель

Морські дрони атакували базу ВМФ у Новоросійську, ймовірно, пошкоджений корабель

Фото, відео
Укрінформ
Міністерство оборони Росії заявило, що Збройні сили України в ніч проти 4 серпня атакували військово-морську базу Новоросійська двома безекіпажними катерами, при цьому замовчуються ймовірні пошкодження російського корабля.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал російського військового відомства.

Міноборони РФ стверджує, що нібито «під час відбиття атаки безекіпажні катери були візуально виявлені та знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів, які здійснюють охорону зовнішнього рейду військово-морської бази».

Мер Новоросійська Андрій Кравченко уточнив, що відбиттям атаки займалися «екіпажі кораблів «Оленогорский горняк» та «Суворовец».

Проте деякі російські Телеграм-канали, а також закордонні експерти публікують відео та фото з підбитим десантним кораблем «Оленогорский горняк».

Читайте також: У тимчасово окупованому Криму та Новоросійську повідомляють про вибухи

Раніше вранці екстрені служби Новоросійська повідомляли про стрілянину та вибухи в акваторії Новоросійська та села Мисхако. У порту Новоросійська знаходиться морський термінал Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК). У його пресслужбі заявляли, що інфраструктура КТК не постраждала, і компанія продовжує відвантаження нафти на терміналі у штатному режимі на пришвартовані танкери. При цьому в порту було встановлено тимчасову заборону руху суден.

Російські Телеграм-канали загалом публікують відео стрілянини та вибухів в акваторії Новоросійська.

Як повідомлялося, за даними CNN, раніше морські безпілотники як мінімум двічі використовувалися при атаках на окупований Крим: у жовтні 2022 року під час удару по базі Чорноморського флоту у Севастополі та у липні 2023 року під час удару по Керченському мосту.

Фото ілюстративне: соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-