Росіяни вже вивели всі серйозні кораблі з Криму, але це їм не допоможе - голова СБУ

Росіяни вже вивели всі серйозні кораблі з Криму, але це їм не допоможе - голова СБУ

Укрінформ
Морські дрони СБУ загнали російські кораблі у порти базування та відновили роботу зернового коридору.

Про це йдеться у статті УП «Як Україна відвойовувала Чорне море», передає Укрінформ.

«Ми прагнемо вибити всі ракетоносії з української акваторії Чорного моря. А тоді звернемо увагу і на підводні човни», - сказав голова СБУ Василь Малюк, додавши, що окупантів чекають дуже неприємні сюрпризи.

Президент Володимир Зеленський поставив завдання: зробити так, щоб Україна домінувала в Чорному морі. Для СБУ цей напрям - один із пріоритетних, відзначив Малюк.

За його словами, СБУ використовує два дрони власного виробництва. Перший - Sea Baby. Він не тільки несе 850 кг заряду, оснащений зв‘язком, вартістю 300 тис. дол., але й має вогнеметну систему. Тобто здатний стріляти по ворогу. Другий – «Мамай», дрон-камікадзе, який доносить 450 кг вибухівки в будь-яку точку Чорного моря. Малюк зазначив, що росіяни вже вивели всі серйозні кораблі з Криму, але це їм не допоможе.

«Російського флоту в Криму не повинно бути взагалі», - констатував він.

Читайте також: Для США важливі і зміцнення кордонів, і допомога Україні - генерал Годжес

Як повідомлялось, СБУ використовує в Чорному морі не лише вже відомі морські дрони Sea Baby («Морський малюк»), але й іншу розробку - «Мамай», який на сьогодні є найшвидшим обʼєктом у Чорному морі та здатним розвинути швидкість до 110 кілометрів за годину.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-