Підприємцю з Криму заочно дали 3,5 року за постачання техніки для загарбників

Підприємцю з Криму заочно дали 3,5 року за постачання техніки для загарбників

Укрінформ
Директора підприємства в тимчасово окупованому Криму заочно засуджено за постачання техніки для пункту пропуску загарбників «Джанкой».

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м. Севастополя у Телеграмі, передає Укрінформ.

«За публічного обвинувачення прокуратури автономії, заочний вирок отримав директор окупаційного підприємства на півострові. Чоловік вів господарську діяльність у співпраці з ворогом. Його визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України) та засуджено до 3 років та 6 місяців позбавлення волі», - йдеться у повідомленні.

Прокурори в суді довели, що засновник та директор ТОВ «Вікам», здійснюючи господарську діяльність у співпраці з ворогом, уклав контракт з федеральною установою, що відповідає за будівництво та експлуатацію об'єктів «роскордону» в Криму.

Читайте також: Агент ФСБ, який готував повітряні удари по Києву, отримав 15 років за ґратами

На виконання умов договору, засуджений облаштував засобами відеонагляду незаконно створений окупантами пункт пропуску «Джанкой». Водночас підприємець достовірно знав про заборону займатися такою діяльністю у співпраці з державою-окупантом, зазначили в прокуратурі.

Раніше Укрінформ повідомляв, що прокуратура АРК та міста Севастополя повідомила про підозру у колабораційній діяльності 155 особам на тимчасово окупованому півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-