Прокуратура АРК оголосила про підозру у колабораційній діяльності 155 особам із Криму

Прокуратура АРК оголосила про підозру у колабораційній діяльності 155 особам із Криму

Укрінформ
Прокуратура АРК та міста Севастополя повідомила підозру у колабораційній діяльності 155 особам на тимчасово окупованому півострові.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АРК, передає Укрінформ.

"За фактом вчинення колабораційної діяльності прокуратура АР Крим та м. Севастополя повідомила про підозри 155 особам з півострова, які у тій чи іншій формі співпрацюють з державою-окупантом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на розгляд суду скеровано 87 обвинувальних актів. У цих справах ухвалено 3 вироки - щодо підприємців, які співпрацюють з ворогом у межах «оборонного замовлення», а також кримській сенаторці, що підтримувала дії агресора та виправдовувала війну проти України.

Загалом з березня 2022 року, коли стаття 111-1 КК України (колабораційна діяльність) набрала чинності, органи правопорядку автономії розпочали 226 кримінальних проваджень за цією статтею. Серед підозрюваних та обвинувачених – окупаційні топпосадовці та чиновники різного рівня, правоохоронці, судді, а також підприємці, які пішли на співпрацю з ворогом.

Читайте також: Серед колаборантів у Криму є представники кримськотатарського народу - Ташева

У прокуратурі наголосили, що під час розслідування таких кримінальних проваджень зважають на обставини скоєння злочину, наявність умислу, суспільну небезпеку і масштаби заподіяної шкоди. До кожного факту прокурори підходять індивідуально. У пріоритеті ті, хто добровільно співпрацює з державою-агресором, її окупаційною адміністрацією, силовими структурами тощо.

"Російська пропаганда продовжує намагання залякувати кримчан, що «посадять всіх», і з початком повномасштабного вторгнення цей тиск лише посилюється. Але насправді це жодним чином не відповідає дійсності, оскільки Україна – демократична європейська країна, що не має такої мети, на відміну від РФ", - наголосили в прокуратурі.

Як повідомлялося, вісьмох "суддів" із тимчасово окупованого Криму, які перейшли на бік ворога, заочно засудили за державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-