У Криму за час окупації до лав армії РФ призвали 44,5 тисячі людей - Ташева

У Криму за час окупації до лав армії РФ призвали 44,5 тисячі людей - Ташева

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму з 2014 року призвали до лав російської армії 44,5 тисячі осіб, з них близько 5,5 тисячі у 2023 році.

Про це повідомила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева під час пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Це вже 18-та призовна кампанія у Криму на строкову службу за часів окупації. За цей час було призвано 44,5 тисячі осіб. На строкову службу призивають як громадян України, так і Росії, які перебувають на території півострова", - сказала Ташева.

За її словами, точні цифри щодо мобілізації на півострові назвати важко, але представництво Президента відслідковує інформацію про похорони та видачу земельних ділянок військовослужбовцям у Криму, щоб зрозуміти, яка приблизна кількість людей була мобілізована після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Бо там за рішенням окупаційної адміністрації особа, яка мобілізується, може потім претендувати на певні пільги або на земельні ділянки", - пояснила вона.

Читайте також: У Криму хакери зламали радіостанцію - півтори години крутили українську пісню про ГУР МО

За наявними даними, у Криму розглянуто 497 кримінальних впроваджень за статтею про ухилення від призову на військову службу, з них 185 - після 24 лютого 2022 року. Загалом зафіксовано понад 450 випадків визнання жителів Криму винними у небажанні служити у складі окупаційного контингенту.

Як повідомлялося, від початку так званої часткової мобілізації в Росії з 2022 року на території тимчасово окупованого Криму мобілізовані десятки тисяч чоловіків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-