Ще 11 «чиновникам» із Криму загрожує до 10 років тюрми за колабораційну діяльність

Ще 11 «чиновникам» із Криму загрожує до 10 років тюрми за колабораційну діяльність

Укрінформ
За колабораційну діяльність у тимчасово окупованому Криму 11 "топчиновників" можуть отримати по 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили у прокуратурі АРК та міста Севастополь, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду 11 обвинувальних актів стосовно кримських чиновників, що погодились на співпрацю з окупантами. Їх дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що після окупації півострова у 2014 році обвинувачені будували кар’єру на різних посадах в окупаційній адміністрації. Починаючи з 2022-2023 років, вони обійняли посади окупаційних «міністрів»: сільського господарства Республіки Крим, освіти науки та молоді РК; «заступників міністрів»: внутрішньої політики, інформації та зв’язку, охорони здоров’я та екології й природних ресурсів; «керівників» одного з комітетів Державної ради РК та заступника комітету, окупаційних інспекцій, а також дільничної виборчої комісії міста Джанкой; «депутатів» Державної ради Республіки Крим другого скликання.

Читайте також: Російський офіцер отримав 15 років тюрми за розстріл цивільного авто на Харківщині

Як підкреслили в прокуратурі, обвинувачені свідомо, за власним бажанням прийняли пропозицію ворога та на своїх посадах сприяють реалізації політики РФ, а також забезпечують функціонування окупаційної влади на території півострова.

Як повідомляв Укрінформ, кримську “сенаторку”, яка підтримувала дії агресора та виправдовувала війну проти України, заочно засуджено до 11 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-