Кримський політв'язень із хворобою серця Сулейманов третій місяць не може отримати ліки

Кримський політв'язень із хворобою серця Сулейманов третій місяць не може отримати ліки

Укрінформ
Засуджений РФ громадянський журналіст із Криму Амет Сулейманов, який перебуває в російській в'язниці вже третій місяць, залишається без ліків проти серцевої недостатності.

Про це "Кримській солідарності" повідомила його дружина Ліля Люманова, передає Укрінформ.

"Політв'язень Амет Сулейманов не отримав у в'язницю №2 Володимирських області посилку з потрібними йому ліками проти сердечної недостатності, без яких він живе вже третій місяць", – йдеться у повідомленні.

У кінці серпня цього року Амета етапували з СІЗО №2 Сімферополь у в'язницю. Яку саме - не було відомо. Тільки 11 жовтня він зміг повідомити, що 27 вересня прибув у "Володимирський централ" і перебуває на карантині. Весь цей час сім'я не знала ані про те, де він перебуває, ані про те, в якому він стані.

Читайте також: Суд у РФ залишив у силі вирок фігурантам «другої Севастопольської групи»

Одразу після прибуття родина Сулейманова зібрала Амету посилку з ліками, шприцами, пігулками, яких мало вистачити на два місяці. Але наприкінці листопада Ліля Люманова отримала посилку назад.

"По треку я відстежувала увесь шлях цієї посилки. Листоноша намагалася передати її в місце призначення, опісля був звіт про невдале вручення. Усі ці ліки - це навіть не лікування, а підтримка його (Амета Сулейманова - ред.) серця. Мені невідомо, чому посилку не прийняли. І я ще більше переживаю за стан здоров'я Амета, коли дивлюся на препарати, які він втратив", - розповіла Люманова.

Як повідомлялося, 29 жовтня 2021 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив обвинувальний вирок громадянському журналісту Амету Сулейманову. Його засудили до 12 років позбавлення волі за ст. 205.5 КК РФ (Участь у діяльності терористичної організації) через причетність, за версією ФСБ РФ, до ісламської організації “Хізб ут-Тахрір”. Адвокатка Ліля Гемеджи назвала вирок «смертельним», оскільки Амет Сулейманов має серйозні проблеми зі здоров’ям, йому рекомендована заміна серцевого клапана.

Читайте також: Шукали два місяці: кримський політв'язень Бектеміров перебуває у пітерській колонії

Раніше Укрінформ повідомляв, що Комітет ООН проти катувань (CAT) відреагував на звернення кримського політв’язня Амета Сулейманова щодо призначення йому покарання, несумісного зі станом його здоров’я. Комітет звернувся до Росії з вимогою утриматися від виконання вироку до подальшого рішення на проведенні комплексного медичного обстеження та надання необхідного лікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-