Силовики РФ провели обшук у голови мусульманської громади «Алушта»

Силовики РФ провели обшук у голови мусульманської громади «Алушта»

Укрінформ
У селі Верхня Кутузівка в тимчасово окупованому Криму 30 листопада силовики провели незаконний обшук у будинку Абдули Гафарова, голови мусульманської релігійної громади «Алушта».

Про це повідомляє Представництво Президента України в Криму, передає Укрінформ.

Зазначається, що дружина Гафарова, Фатма, повідомила, що обшук проводили о 6 ранку 7 співробітників так званого «центру протидії екстремізму» в масках.

Після завершення незаконного обшуку окупанти забрали Гафарова до відділу окупаційної поліції.

На нього склали адміністративний протокол за «масове розповсюдження екстремістських матеріалів, включених в опублікований федеральний список екстремістських матеріалів, що прирівнюється до їх виробництва або зберігання в цілях розповсюдження поширення».

У Представництві Президента нагадали, що у серпні 2023 року Гафарову незаконно призначили адміністративний арешт за нібито «організацію масового одночасного перебування громадян у громадських місцях». Він провів у слідчому ізоляторі чотири доби.

Також 23 листопада окупанти провели в Алушті незаконні обшуки в будинках кримських татар Юсуфа Аширова, Вілена Усеїнова та Зінура Аппазова, членів місцевої мусульманської релігійної громади «Алушта». Їх було затримано та відправлено під незаконний «адміністративний арешт» на строк від 2 до 10 діб.

Читайте також: У Криму росіяни обшукали та затримали членів мусульманської громади «Алушта»

«Представництво Президента в Автономній Республіці Крим рішуче засуджує незаконні переслідування українських громадян, що проживають на тимчасово окупованих територіях. Звертаємо увагу міжнародної спільноти на незаконні арешти та утиски представників незалежної мусульманської громади та закликаємо посилити тиск на росію і сприяти якнайшвидшій деокупації Криму. Адже лише звільнення всіх українських територій забезпечить безпеку та свободу для наших громадян», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у Криму «судять» релігійну громаду за книги, які не входять до списку заборонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-