Окупанти майже 40 днів етапували політв'язня Ахтемова із Сімферополя до Красноярського краю

Окупанти майже 40 днів етапували політв'язня Ахтемова із Сімферополя до Красноярського краю

Укрінформ
Кримськотатарський політв'язень Азіз Ахтемов, якого російські окупанти незаконно етапували із Сімферополя, прибув до колонії №2 м. Єнісейськ Красноярського краю. Етап тривав майже 40 днів.

Як передає Укрінформ, про це він написав у листі до дружини Аділе Ахтемової, повідомляє "Кримська солідарність".

"Азіза етапували із СІЗО №2 Сімферополь 2 жовтня. У красноярську в'язницю він прибув 10 листопада - дорога зайняла майже 40 днів. 19 листопада, коли зміг подзвонити дружині, розповів, що більше тижня знаходиться на карантині, в камеру його поки що не перевели. У в'язниці тепло, є гаряча і холодна вода, але в обід дають їжу зі свининою. Обід доводиться пропускати", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, кримськотатарських активістів Азіза та Асана Ахтемових, а також першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова було незаконно затримано окупаційною адміністрацією Криму 3 та 4 вересня 2021 року за сфальсифікованими звинуваченнями у нібито підриві газопроводу в селі Перевальне. Важливо, що Джелялова незаконно затримали після участі в Інавгураційному саміті Кримської платформи, відразу після повернення до Криму.

Читайте також: Політв'язня Аметхана Умерова перевели з психіатричної лікарні до СІЗО

Раніше Укрінформ повідомляв, що російські загарбники незаконно етапують до міста Мінусінськ у Сибіру кримськотатарського політв'язня Азіза Ахтемова, його брат, Асан, перебуває на етапі до міста Владимир.

Дружина Нарімана Джелялова заявила, що півтора місяця не має інформації про нього.

Фото: crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-