Дружина Нарімана Джелялова заявила, що півтора місяця не має інформації про нього

Дружина Нарімана Джелялова заявила, що півтора місяця не має інформації про нього

Укрінформ
Про місце перебування та стан здоров'я першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, якого у жовтні мали етапувати із тимчасово окупованого Криму до російського Мінусинська, вже півтора місяця нічого не відомо.

Про це повідомила дружина політв'язня Левіза Джелялова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Жінка нагадала, що 2 жовтня Нарімана Джелялова разом з Асаном та Азізом Ахтемовими вивезли з СІЗО-2 Сімферополя до місць відбування покарань. Відомо, що Азіз прибув на місце відбування покарання 10 листопада, Асан зараз на шляху до Володимирської тюрми. 

"Про Нарімана досі нічого не відомо, де і в якому стані він, я не знаю. Він досі не зміг скористатися можливістю написати листа чи зателефонувати, як, у принципі, можуть це зробити на даному етапі... Я впевнена, що це робиться для того, щоб чинити на нього психологічний тиск і моральний тиск, що прирівнюється до насильства. Я вважаю, що це не зламає дух Нарімана", - написала вона.

Левіза Джелялова написала десятки листів в різні ізолятори, сподіваючись отримати від чоловіка відповідь, але її не було. "До цього часу він не прибув у жодну з в'язниць Красноярського краю, куди його мали етапувати",– зазначила вона. 

За словами жінки, вона відправила заяви до Федеральної служби виконання покарань Росії та Головного управління Федеральної служби виконання покарань Росії у Красноярському краї з вимогою негайно повідомити про місцезнаходження та стан здоров'я чоловіка, проте відповідей немає.

Левіза Джелялова подякувала всім друзям, знайомим і родичам за підтримку.

Читайте також: Нагорода Джелялу може полегшити йому перебування у російській в’язниці - Барієв

"Це допомагає і підтримує в такий важкий час і говорить про те, як доля Нарімана має значення не тільки для нас, але і для багатьох", – додала вона.

Як повідомлялося, 21 вересня 2022 року підконтрольний Росії "Верховний суд" Криму засудив Нарімана Джелялова, Асана та Азіза Ахтемових у справі про нібито підрив газопроводу. Їм присудили відповідно 17, 15 та 13 років позбавлення волі.

У судовому процесі експерти виявили 15 порушень норм доступу до справедливого правосуддя.

У жовтні Джелялова етапували із тимчасово окупованого Криму до Мінусинська Красноярського краю РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-