Правозахисники склали список кримчанок, які зазнали переслідувань з боку РФ

Правозахисники склали список кримчанок, які зазнали переслідувань з боку РФ

Укрінформ
За час окупації Криму з 2014 року 11 жінок на півострові зазнали переслідування з боку влади РФ.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр, передає Укрінформ.

«Найуразливішою групою на півострові залишаються сім'ї політичних в'язнів Кремля, а саме дружини, матері та дочки, які залишилися без чоловічої підтримки. Негативною тенденцією стало переслідування активісток Криму в кримінальних та адміністративних справах. Жінки системно зазнають репресій і були зафіксовані випадки вбивств і зникнення», – йдеться у повідомленні.

За даними правозахисників, від 2014 року зафіксовано два заочні арешти - журналістки Гульсум Халілової та дочки кримськотатарського активіста Бекірова Елеонори.

Читайте також: Суд у РФ залишив у силі вирок фігурантам «другої Севастопольської групи»

Також КРЦ повідомляє про дев'ять випадків притягнення до кримінальної відповідальності - Лариси Китайської, Галини Довгополої, Анни Сухоносової, Ніни Малахової, Зарєми Куламєтової, Валерії Гольденберг, Ірини Горобцової, Леніє Умерової та Ірини Данилович.

"Ми бачимо, що жінки в Криму піддаються порушенню своїх прав і психологічному тиску з боку окупаційної влади. Ми вимагаємо від Росії виконувати свої міжнародні зобов'язання та припинити дискримінацію жінок і незаконне переслідування усіх жителів Криму", - наголосили в КРЦ.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у Криму за період окупації переслідувань з політичних міркувань зазнала 301 особа, серед них 202 – представники кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-