Ексвійськового РФ і двох учасників «Самооборони Криму» судитимуть за викрадення активіста Аметова

Ексвійськового РФ і двох учасників «Самооборони Криму» судитимуть за викрадення активіста Аметова

Укрінформ
Прокуратура АРК та міста Севастополя направила до суду обвинувальний акт щодо двох учасників «Самооборони Криму» і колишнього військового РФ, які підозрюються у причетності до викрадення кримськотатарського активіста Решата Аметова, вбитого 2014 року.

Про це повідомляє пресслужба відомства, передає Укрінформ.

У прокуратурі нагадали, що Решат Аметов став першою цивільною жертвою російської агресії в Криму. У березні 2014 року він вийшов на головну площу Сімферополя на одиночний пікет проти окупації півострова і був викрадений. Через два тижні тіло закатованого та убитого активіста було знайдено у Білогірському районі.

Наприкінці 2019 року прокуратура та поліція автономії встановили й повідомили про підозри особам, які причетні до скоєння злочину. За даними МВС, це два бійці «Самооборони Криму» 1975 і 1986 р. н., які діяли під керівництвом колишнього військовослужбовця ЗС РФ Євгена Скрипніка, 1966 р.н.

Обвинуваченим інкримінують, зокрема, позбавлення волі або викрадення людини (ч. 3 ст. 146 КК України, в редакції 2014), посягання на територіальну цілісність України (ч. 2 ст. 110 КК України, в редакції 2014), участь у незаконному збройному формуванні (ч. 2 ст. 260 КК України, в редакції 2014).

Крім того, дії двох обвинувачених - громадян України також кваліфіковано як державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України, в редакції 2014).

Читайте також: У Криму за період окупації переслідувань з політичних міркувань зазнала 301 особа - правозахисники

Як повідомлялося, Решат Аметов - перший громадянин України, убитий унаслідок російської агресії проти України. У 2017 році йому посмертно присвоєне звання Героя України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-