У Криму зростає дефіцит ліків, цивільних змушують здавати кров для загарбників - Центр нацспротиву

У Криму зростає дефіцит ліків, цивільних змушують здавати кров для загарбників - Центр нацспротиву

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму зростає дефіцит ліків, тому окупаційні адміністрації за вказівкою Кремля обмежують доступ цивільного населення до медикаментів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Центр національного спротиву.

«Усі запаси медичних препаратів, які можуть бути використані при наданні первинної медичної допомоги, резервуються для окупаційних військ. Також через постійний наплив поранених окупантів у цивільних лікарнях немає ліжко-місць. Російські війська не розгортають додаткових шпиталів, а використовують наявну цивільну інфраструктуру», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше загарбники зайняли усі ліжко-місця у цивільних медзакладах на ТОТ Херсонщини. Тепер, зважаючи на значну активність Сил оборони на Запорізькому та Таврійському напрямку, їм доводиться все більше транспортувати поранених углиб території тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: Юсов: Планова робота з демілітаризації Криму триватиме

«Також окупанти примушують цивільне населення здійснювати донацію крові для окупаційного війська. Усе це посилює громадянський спротив на Кримському півострові, про що, зокрема, свідчить серія успішних ударів Сил оборони України по військових об’єктах», - додали у Центрі нацспротиву.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 11 листопада 2023 року ліквідували близько 310 тисяч 650 російських загарбників, зокрема 1130 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-