Двох кримчан оштрафували за те, що слухали пісню «Доброго вечора, ми з України»

Двох кримчан оштрафували за те, що слухали пісню «Доброго вечора, ми з України»

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму суд призначив двом місцевим жителям штрафи за публічне прослуховування пісні "Доброго вечора, ми з України".  

Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

За його словами, "причиною стало те, що чоловіки, як стверджує окупаційне слідство, публічно слухали пісню "Доброго вечора, ми з України".

"Підконтрольний РФ Ленінський районний суд окупованого Криму призначив місцевим жителям Ленуру Халілову та Дмитру Камишанцеву штрафи у розмірі 40 тисяч рублів кожному через закид у "дискредитації" російської армії (частина 1 статті 20.3.3 КоАП РФ)", - ідеться у повідомленні.

Як зазначив Лубінець, "на думку окупантів, назва цієї пісні є "військово-патріотичним гаслом", яке "використовується в матеріалах, спрямованих на підрив довіри, авторитету, іміджу Збройних сил РФ".

Читайте також: Кримські «суди» найчастіше штрафують за лозунг «Слава Україні» та українські пісні

"У такий спосіб окупанти намагаються залякати й придушити спротив громадян України на території тимчасово окупованого півострова", - підкреслив омбудсмен.

Як повідомляв Укрінформ, перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова закликала світових лідерів ставати голосом українців, яких Росія увʼязнила в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-