ФСБ проводить обшук у будинку тестя політв’язня Різи Омерова

ФСБ проводить обшук у будинку тестя політв’язня Різи Омерова

Фото
Укрінформ
У Криму співробітники ФСБ та поліції проводять обшук у будинку тестя політв’язня Різи Омерова.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє «Кримська солідарність».

«У будинку тестя політв’язня Різи Омерова – Амета Баірова проходить обшук. Слідчі дії в селищі Азовське Джанкойського району Криму проводять співробітники ФСБ Криму та поліція», - йдеться у повідомленні.

За інформацією сусідів Баірова, на територію його двору нікого не пускають.

Як згодом повідомив сам Баіров, в його будинку шукали вибухові речовини. Правоохоронці не залишили йому жодних протоколів та не дозволили сфотографувати документи.

Як повідомляв Укрінформ, кримський політв'язень Різа Омеров, який є учасником «Білогірської групи» справи Хізб ут-Тахрір, потребує консультації кваліфікованого лікаря-офтальмолога.

Читайте також: ФСБ шукає «зрадників» у сімферопольському СІЗО - партизани

«Білогірську групу» затримали 10 червня 2019 року. 12 січня 2020 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав їх винними і засудив Енвера Омерова до 18 років, Айдера Джаппарова - до 17 років, Різу Омерова - до 13 років ув'язнення.

Кримських татар звинуватили в організації та участі в діяльності політичної ісламської партії «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії заборонена з 2003 року. На території України і більшості країн організація діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-