Політв'язень Різа Омеров потребує допомоги лікаря-офтальмолога

Політв'язень Різа Омеров потребує допомоги лікаря-офтальмолога

Укрінформ
Кримський політв'язень Різа Омеров, який є учасником «Білогірської групи» справи Хізб ут-Тахрір, потребує консультації кваліфікованого лікаря-офтальмолога.

На даний момент він знаходиться у в'язниці Мінусинська Красноярського краю Росії.

Про це «Кримській солідарності» розповіла адвокат Марія Терехова, передає Укрінформ.

За словами адвоката, Омеров став бачити смуги лівим оком. Офтальмолога у в'язниці немає, тому кримський татарин не може отримати кваліфіковану медичну допомогу.

Також зазначається, що Омерову не дають побачення з рідними. Політв'язень знаходиться у в'язниці на загальних умовах утримання. Йому дозволені дзвінки - по 15 хвилин на місяць, дві посилки і дві бандеролі на рік і побачення - двічі на рік.

Читайте також: Негайної меддопомоги потребує 21 кримський політв'язень – правозахисниця

Як повідомлялося, «Білогірську групу» затримали 10 червня 2019 року. 12 січня 2020 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав їх винними і засудив Енвера Омерова до 18 років, Айдера Джаппарова до 17 років, Різу Омерова до 13 років ув'язнення.

Читайте також: Політв’язню Білялу Аділову посилили умови утримання в російській тюрмі

Кримських татар звинуватили в організації та участі в діяльності політичної ісламської партії «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії заборонена з 2003 року. На території України і більшості країн організація діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-