Агресія РФ має завершитися звільненням усієї території України, включно з Кримом - Стефанчук

Агресія РФ має завершитися звільненням усієї території України, включно з Кримом - Стефанчук

Укрінформ
Російська агресія почалася із захоплення Криму і має бути завершена звільненням усієї території України, включно з Кримським півостровом.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час виступу на Другому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

«Захист прав людини та міжнародного гуманітарного права є моральним імперативом, який виходить далеко за межі суто політики», — наголосив він.

Водночас Стефанчук зауважив, що необхідно діяти рішуче й застосовувати всі можливі заходи для забезпечення дотримання прав людини та притягнення до відповідальності російської влади за всі злочини та звірства, які агресори скоюють на тимчасово окупованих територіях України.

«У цих злочинів немає й не може бути строку давності, а покарання має знайти кожного злочинця, де б далеко він не сховався, як і керівництво Росії, яке має понести відповідальність за злочин агресії проти України», - акцентував Голова ВР.

Читайте також: Слабкість Росії стає гучнішою за страх кримчан в окупації - Зеленський

Окрім того, спікер українського парламенту підкреслив, що Росія завдала багато горя і руйнацій — інфраструктурі, економіці, культурній спадщині, екології, а головне — українцям.

«Росія має заплатити за цю шкоду. Ми вдячні за рішення про заморожування російських активів за кордоном, але це лише заморожені активи», — додав він.

Стефанчук зауважив, що спільна робота парламентаріїв світу — шукати та створювати правові алгоритми для вирішення складних питань.

«Наша об'єднана діяльність у цьому саміті стане свідченням нашої рішучості до втілення в життя наших намірів. Нехай наші спільні і рішучі дії покладуть край будь-яким зазіханням диктаторів», - зазначив політик.

Водночас Стефанчук висловив переконання, що сьогоднішня боротьба ведеться не лише за території, вплив чи цінності, а за те, яким буде світ у наступні 100 чи 200 років, «чи буде він вільним і демократичним, чи буде зануреним у пітьму війни та авторитаризму».

«Важливо нагадати, що Крим не забутий, і ми ніколи не скоримося агресору. Бо ми віримо в силу міжнародної співпраці та нашої місії відновлення справедливості. Російська агресія почалася з захоплення Криму і має бути завершена звільненням усієї території України, включно з Кримом», - резюмував Голова ВР.

Як повідомляв Укрінформ, Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи проходить у вівторок у Празі.

Мета платформи – підтвердити міжнародну підтримку України та привернути увагу світової спільноти до ситуації на Кримському півострові, який був окупований Росією в порушення міжнародного права у 2014 році.

Перший парламентський саміт пройшов торік у хорватському Загребі.

Фото: Фейсбук Руслана Стефанчука

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-