Джапарова закликала світових лідерів ставати голосом увʼязненних Росією кримчан

Джапарова закликала світових лідерів ставати голосом увʼязненних Росією кримчан

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова закликала світових лідерів ставати голосом українців, яких Росія увʼязнила в Криму.

Про це Джапарова заявила під час другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Представниця німецького Бундестагу стала голосом одного кримського громадянина, якого цинічно затримали і кинули до вʼязниці, після того, як він брав участь в інавгураційному саміті Кримської платформи. Я прошу вас стати голосами тих, хто зараз свого голосу немає. Інформованість і публічність такої інформації – це єдиний шлях, як ми можемо гарантувати життя цим людям у російській вʼязниці”, – сказала Джапарова.

Читайте також: Зеленський і Стефанчук закликали учасників Кримської платформи контролювати режим санкцій проти РФ

Перша заступниця міністра також закликала засуджувати дії Росії в Україні та притягнути її до відповідальності за порушення міжнародного права.

Як повідомлялося, Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи проходить у вівторок у Празі.

Парламентський вимір має на меті підвищити обізнаність світових лідерів і широкої громадськості про незаконну російську окупацію Криму, її негативний вплив на права людини місцевого населення, безпеку в Чорноморському регіоні, глобальну продовольчу безпеку і, нарешті, не в останню чергу, на заснованому на правилах світовому порядку.

Перший парламентський саміт пройшов минулого року в хорватському Загребі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-