Глава МЗС Чехії: Обмін Криму на мир - це лише небезпечна спекуляція

Глава МЗС Чехії: Обмін Криму на мир - це лише небезпечна спекуляція

Укрінформ
Заяви про можливість обміну Криму на мир в Україні – це лише спекуляція, яка є дуже небезпечною.

Про це сказав міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський на відкритті Другого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Необхідно, щоб ясно прозвучало, що ми ніколи не приймемо окупацію Криму й інших територій України. Будь-які спекуляції, що ми можемо поміняти Крим на мир в Україні, – це тільки спекуляція, яка є дуже небезпечною. Володимир Путін не хоче частину України, не хоче миру. Він хоче знищити Україну, хоче знищити демократичну державу, хоче, щоб Україна стала слухняним васалом Росії”, – наголосив він.

Очільник чеської дипломатії застеріг, що Путін може напасти й на інші країни, щоб знищити демократію й архітектуру в Європі. Також Ліпавський нагадав, що Чехію колись окупували російські танки.

Читайте також: Україна ще не досягла повного вогневого контролю над Кримом, але це питання часу - Зеленський

“Коли Росія буде вимушена вийти з Криму, у нас уже не буде проблем з експортом українського зерна, не буде вже існувати російський світ. Російський світ – це просто перейменована російська імперія”, – підкреслив міністр.

Крім того, глава МЗС Чехії наголосив, що хоче повернутися в Крим, який є невідʼємною частиною демократичної України, що буде символом закінченням війни та ознакою того, що Росія не загрожує Україні та Європі.

Як повідомлялося, Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи проходить у вівторок у Празі.

Парламентський вимір має на меті підвищити обізнаність світових лідерів і широкої громадськості про російську окупацію Криму, її негативний вплив на права людини місцевого населення, безпеку в Чорноморському регіоні, глобальну продовольчу безпеку і заснований на правилах світовий порядок.

Перший парламентський саміт пройшов минулого року в хорватському Загребі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-