Шредер заявив, що Крим є «частиною російської історії»

Шредер заявив, що Крим є «частиною російської історії»

Укрінформ
Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що Крим є «частиною російської історії».

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Berliner Zeitung, передає Укрінформ.

Шредер звинуватив європейських лідерів у неспроможності стосовно врегулювання війни в Україні. Натомість він просуває наратив, що відмова від НАТО могла б зупинити війну.

"Є п'ять пунктів. Перше: відмова України від членства в НАТО. Україна все одно не може виконати умови. Друге: проблема мови. Український парламент скасував двомовність. Це треба змінити. Третє: Донбас залишається у складі України. Але потребує більшої автономії. Четверте: Україні також потрібні гарантії безпеки. Рада безпеки ООН і Німеччина мають надати ці гарантії", - заявив Шредер.

Читайте також: Польща розслідує можливу участь Шредера у підготовці російської агресії - ЗМІ

Німець також висловився стосовно Криму. Назвав його частиною історії РФ.

"П'яте: Крим. Як давно Крим був російським? Для Росії Крим – це не просто регіон, а частина її історії. Війну можна було б закінчити, якби не грали геополітичні інтереси", - заявив Герхард Шредер.

Читайте також: Дружину Шредера звільнили після візиту в російське посольство

Нагадаємо: Герхард Шредер був канцлером ФРН з 1998 по 2005 роки. Після завершення політичної кар’єри 79-річний нині Шредер працював на російські енергетичні концерни та вважається близьким до путіна.

Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Шредер не відмежувався від кремля і продовжував обіймати посади в російських енергетичних компаніях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-