Дружину Шредера звільнили після візиту в російське посольство

Дружину Шредера звільнили після візиту в російське посольство

Укрінформ
Візит колишнього канцлера ФРН Герхарда Шредера та його дружини Сойон Шредер-Кім до російського посольства 9 травня викликав критику та наслідки.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Kölner Stadt-Anzeiger.

Агентство розвитку бізнесу NRW.Global Business розірвало трудову угоду з Сойон Шредер-Кім, дружиною ексканцлера Герхарда Шредера. Це підтвердили кельнському виданню в Міністерстві економіки землі Північний Рейн-Вестфалія.

«Пані Шредер-Кім було негайно звільнено, а договір про надання послуг буде розірвано NRW.GlobalBusiness без попередження», — заявили у відомстві.

Шредер-Кім працювала у національній компанії як представник Південної Кореї на основі контракту, який мав бути дійсним щонайменше до кінця 2023 року.

Повідомляється, що раніше роботодавець неодноразово вказував пані Шредер-Кім, що вона «має бути обережною публічно щодо політично чутливих питань, особливо щодо російської агресивної війни проти України».

Шредер-Кім та її чоловіка різко розкритикували за участь у прийомі в посольстві рф з нагоди річниці перемоги над нацистською Німеччиною.

Читайте також: Польща розслідує можливу участь Шредера у підготовці російської агресії - ЗМІ

Шредер був канцлером з 1998 по 2005 рік і лідером СДПН (партія, яка наразі є у влади) з 1999 по 2004 рік. Він багато років працював у російських енергетичних компаніях і вважається близьким другом президента путіна.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-