У ВМС підтвердили ураження російського буксира «Профессор Николай Муру»

У ВМС підтвердили ураження російського буксира «Профессор Николай Муру»

Укрінформ
Сили оборони напередодні крім російського корабля «Павел Державин» уразили рятувальний буксир «Профессор Николай Муру».

Про це повідомив речник ВМС ЗСУ капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Двічі було уражено патрульний корабель «Павел Державин». Лише з другого разу він зрозумів, що йому, мабуть, пора вже вшиватися з нашого Севастополя. І так само підтверджуємо ураження буксира «Муру» (рятувальне буксирне судно Чорноморського флоту «Профессор Николай Муру» - ред.), який так само зараз відбуксовують. У нього теж є відповідні пошкодження», - зазначив Плетенчук.

Читайте також: Чорноморський флот РФ тікає від українських дронів та ракет - Зеленський на «Рамштайні»

Він додав, що надати інформацію щодо характеру пошкоджень російського судна та обставин, за яких вони були отримані, поки що не може.

Як повідомлялось, напередодні в коментарі Укрінформу Плетенчук повідомив, що патрульний корабель Чорноморського флоту РФ «Павел Державин» дістав 13 жовтня друге пошкодження та відійшов на кілька кілометрів.

13 жовтня стало відомо, що СБУ та Військово-Морські сили України атакували російський носій крилатих ракет «Буян» та корабель «Павел Державин» завдяки експериментальному озброєнню морських дронів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-