Лубінець: Затриману ФСБ кримську татарку відпустили після кількох годин допиту

Лубінець: Затриману ФСБ кримську татарку відпустили після кількох годин допиту

Укрінформ
Затриману вранці російським ФСБ кримську татарку Лутфіє Велієву відпустили після кількох годин допиту.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

“Сьогодні вранці російські силовики провели обшук у будинку 21-річної кримської татарки Лутфіє Велієвої у селі Трипрудне Сімферопольського району, де вона мешкає разом з батьками. Озброєні працівники ОМОНу шукали мобільний телефон дівчини, який так і не знайшли. Лутфіє затримали та відвезли до будівлі ФСБ у Сімферополі. Після кількох годин допиту дівчину відпустили”, - зазначив Лубінець.

Читайте також: Окупанти видали 600 наказів на отримання у Криму землі для військових злочинців

Він зауважив, що це вже другий обшук у помешканні Велієвих, 10 жовтня до них приїздили співробітники так званого Центру «Е», які заявили, що начебто Лутфіє могла дискредитувати армію РФ у соцмережі «ВКонтактє».

“У такий спосіб окупанти намагаються залякати й придушити спротив корінного народу тимчасово окупованого півострова”, - переконаний омбудсмен.

Лубінець наголосив, що відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, Росія зобов’язана негайно припинити політично мотивовані переслідування у тимчасово окупованому Криму та звільнити всіх незаконно утримуваних громадян України.

Читайте також: Ташева: Ми працюємо над реінтеграційними документами не лише для Криму, а й для ТОТ

Як повідомлялося, вранці 12 жовтня у тимчасово окупованому Криму у селі Трьохпрудне Сімферопольського району співробітники ФСБ затримали 21-річну кримську татарку Лутфіє Велієву та відвезли на допит. Це вже другий обшук у будинку її батьків за останні три дні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-