Ташева: Ми працюємо над реінтеграційними документами не лише для Криму, а й для ТОТ

Ташева: Ми працюємо над реінтеграційними документами не лише для Криму, а й для ТОТ

Укрінформ
Представництво Президента у Криму працює над розробкою реінтеграційних документів, які після звільнення від загарбників можна буде використовувати не тільки для Криму, а й для інших українських територій, які захопила Росія.

На цьому наголосила постійна представниця Президента в АРК Таміла Ташева під час зустрічі з головою представництва НАТО в Україні Карен МакТір, передає Укрінформ.

"Ми активно працюємо над розробкою різних політик щодо Криму, адже ключове завдання, яке поставив перед нами Президент України Володимир Зеленський, - розробити відповідні реінтеграційні кроки, щоб бути готовими втілювати їх після деокупації. Адже ми розуміємо, що Крим буде деокупований, і це тільки питання часу. Тому сьогодні ми напрацьовуємо відповідні документи, які можна буде використовувати не тільки для Криму, а й для інших територій, які окупувала Росія", - сказала Ташева.

Читайте також: У Криму після деокупації буде створено 40 тергромад - Ташева

Ташева зазначила, що серед них - документ про пріоритетні кроки України після деокупації Криму, "де ми визначаємо важливість відновлення публічної влади на півострові, формування кадрових ресурсів, відновлення правосуддя на території Кримського півострова, притягнення до відповідальності винних у міжнародних злочинах та злочинах проти основ національної безпеки, зокрема громадян, які умисно сприяли окупації території України”.

Постійна представниця Президента в Криму нагадала, що в серпні 2023 року було ухвалено Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим”, який є дуже важливим кроком для того, щоб підготувати ґрунт для деокупації півострова.

В свою чергу, голова представництва НАТО в Україні Карен МакТір зауважила, що дуже важливо розбудовувати спроможності держави, і ті кроки, які вже сьогодні втілює Україна для розробки реінтеграційних кроків, є дуже суттєвими.

Читайте також: Когнітивну деокупацію Криму треба розпочати до фізичного звільнення - Представництво Президента в АРК

Під час зустрічі також було обговорено злочини, які Росія здійснює на території окупованого півострова, зокрема йшлося про знищення культурної спадщини, мілітаризацію півострова та незаконні звинувачення громадян України за стійку позицію та підтримку нашої держави, повідомили в представництві Президента в Криму.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Таміла Ташева заявила, що з наслідками окупації Криму потрібно буде працювати десятиліттями, найскладнішим питанням стане когнітивна деокупація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-