Когнітивну деокупацію Криму треба розпочати до фізичного звільнення - Представництво Президента в АРК

Когнітивну деокупацію Криму треба розпочати до фізичного звільнення - Представництво Президента в АРК

Укрінформ
Заходи з когнітивної деокупації Криму обов'язково необхідно розпочинати втілювати у життя ще до фізичного звільнення півострова.

Про це керівник відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим Євген Бондаренко сказав на організованому в Укрінформі Національною радою з питань телебачення і радіомовлення публічного обговорення щодо запобігання в медіа проявам мови ворожнечі й дискримінації за етнічною, національною та релігійною ознаками.

«Представництвом Президента України в Автономній Республіці Крим спільно із міжнародними експертами була напрацьована Стратегія когнітивної деокупації Криму. Ми розуміли, що треба готувати вже зараз, бо процес когнітивної деокупації є довгостроковим, тому певні процеси мають розпочати до фізичного звільнення півострова», - сказав Бондаренко.

Євген Бондаренко
Євген Бондаренко

За його словами, 9,5 року впливу російської пропаганди на мешканців півострова мають негативне значення. Україні доведеться ретельно попрацювати, аби зруйнувати всі ті фейкові наративи, які закладали окупанти.

Читайте також: Когнітивна деокупація Криму займе від 10 років до одного покоління - експерт

«Всі розуміють, що після окупації у 2014 році окупаційні адміністрації повністю зачистили інформаційне поле, тому незалежних медіа не існує на територіях Кримського півострова. Це повністю контрольований інформаційний простір», - додав керівник відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента в АРК.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді зареєстрованопроєкт заяви про пріоритетні напрями державної політики у сфері деокупації, реінтеграції та відновлення АР Крим та м. Севастополя. В основу документа лягли експертні напрацювання щодо пріоритетних кроків держави після деокупації Криму, Стратегія економічного відновлення Криму та Стратегія когнітивної деокупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-