Окупанти етапували засудженого кримського татарина Гугуріка до Росії

Окупанти етапували засудженого кримського татарина Гугуріка до Росії

Укрінформ
Незаконно засудженого мешканця Новоолексіївки з окупованої частини Херсонської області, кримського татарина Рустема Гугуріка, якого затримали у березні 2022 року на адмінмежі з Кримом, окупанти етапували до Володимирської області Росії.

Про це повідомила "Суспільному Крим" дружина політв'язня Вікторія, передає Укрінформ.

За її словами, у Гугуріка проблеми з серцем та дуже серйозна задишка. Зокрема, коли його утримували у СІЗО №2 у Сімферополі, то задишка була щодня, ліки давали лише інколи.

Читайте також: У Криму до 75% свавільних обшуків відбуваються в будинках кримських татар - правозахисниця

"А коли його вже вивозили, то нікому взагалі, кого вивозять з того СІЗО, не дають пігулки. Він просто поїхав без нічого", - зазначила дружина засудженого кримського татарина.

Як повідомлялося, Рустема Гугуріка затримали 27 березня 2022 року на Чонгарі під час спроби в'їзду до Криму. Зокрема, у мирний час він підробляв таксистом - возив людей до Чонгара та назад. Цього разу через російське вторгнення він спробував відвезти родину до родичів - до Бахчисарая, але так і не доїхав.

Читайте також: Політв'язню Олексію Кисельову окупанти під час тортур зламали руку

Кримський «суд» засудив Гугуріка до 8,5 років колонії суворого режиму нібито за участь у «батальйоні імені Номана Челебіджихана».

Фото: Суспільне Крим

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-