Родина політв'язня Сулейманова не знає, де він зараз перебуває

Родина політв'язня Сулейманова не знає, де він зараз перебуває

Укрінформ
Родині політв'язня із хворобою серця Амета Сулейманова, якого етапували наприкінці серпня із Сімферопольського СІЗО до колонії, не відомо, де він зараз перебуває.

Про це повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Тяжко хворого Амета Сулейманова ще наприкінці серпня відправили на етап із СІЗО-2 Сімферополя - його місцезнаходження досі невідоме. Про це «Кримській солідарності» повідомила його захисниця Ліля Гемеджі", – йдеться у дописі.

За словами захисниці, 27 вересня у Залізничному районному "суді" Сімферополя мало відбутися засідання, де планувалося розглянути питання про звільнення Сулейманова через його захворювання, але його не підключили через відеозв'язок. 

Зазначається, що "у ФСВП РФ повідомили родині, що політв'язня відправили до Володимира, проте коли він туди прибуде не відомо".

"Невідомо й те, коли буде наступне засідання - прокурор заявив, що провадження у справі треба передати за місцем перебування Сулейманова, тобто до Володимира. Суд із цією вимогою погодився", - наголошується у повідомленні.

29 жовтня 2021 року Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (Росія) оголосив обвинувальний вирок громадянському журналісту Амету Сулейманову.

Читайте також: Кримського татарина Абдурахманова готують до етапування у колонію до Сибіру - правозахисники

Його засудили до 12 років позбавлення волі за ст. 205.5 КК РФ (Участь у діяльності терористичної організації) через причетність, за версією ФСБ РФ, до ісламської організації «Хізб ут-Тахрір».

Адвокат Ліля Гемеджі назвала вирок «смертельним», оскільки Амет Сулейманов має серйозні проблеми зі здоров’ям, йому рекомендована заміна серцевого клапана.

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня 2023 року політв'язня із хворобою серця Сулейманова етапували із СІЗО до колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-