Кримського татарина Абдурахманова готують до етапування у колонію до Сибіру - правозахисники

Кримського татарина Абдурахманова готують до етапування у колонію до Сибіру - правозахисники

Укрінформ
Незаконно засудженого в тимчасово окупованому Криму за участь у "батальйоні імені Номана Челебіджихана" жителя Херсонської області Руслана Абдурахманова загарбники готують до етапування у колонію суворого режиму до Сибіру. Проте він потребує операції на хребті.

Про це повідомила "Кримській правозахисній групі" дружина політв'язня – Феріде, передає Укрінформ.

"Засудженого до п’яти років ув’язнення у справі кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджіхана Руслана Абдурахманова готують до етапування у колонію суворого режиму. Наразі він утримується у Верхнеуральській вʼязниці (Челябінська область, РФ). Руслану Абдурахманову необхідна операція", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з моменту вироку в серпні 2022 року й до 10 січня 2023 Руслана Абдурахманова утримували у СІЗО №2 Сімферополя у жорстких умовах. Після цього етапували у Челябінську область Росії.

“Наразі він знаходиться у Верхнеуральській вʼязниці. Декілька разів його змушували взяти російський паспорт, але Руслан завжди відмовлявся від російського громадянства. Зараз його готують до етапу у колонію суворого режиму, куди саме – ми не знаємо, десь далі, у Сибір”, – розповіла дружина.

Читайте також: У в’язницях РФ утримують 175 політв’язнів, з яких 117 - представники кримськотатарського народу

За її словами, зараз у Руслана Абдурахманова суттєво погіршився стан здоровʼя, йому необхідно зробити операцію з видалення трьох гриж у шийному відділі хребта.

“Через грижі в хребті у мозок недостатньо потрапляє кисень. Через це у нього кожні декілька хвилин судоми, мікроінфаркти, тіло відмовляє. Йому необхідно терміново робити операцію. Якісь мінімальні ліки йому дають, але цього недостатньо”, – розповіла Феріде Абдурахманова.

Як повідомлялося, Руслана Абдурахманова російські силовики затримали навесні 2022 року в с. Азовське Херсонської області. Його вивезли в тимчасово окупований Крим. 2 вересня його засудили до п'яти років колонії суворого режиму.

В одному з листів Абдурахманов розповів про тортури з боку російських силовиків у Генічеському ПТУ і Сімферопольському СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-