ЗСУ ударами по військовій інфраструктурі РФ у Криму готують поле майбутньої битви - експерт

ЗСУ ударами по військовій інфраструктурі РФ у Криму готують поле майбутньої битви - експерт

Укрінформ
Сили оборони України, завдаючи регулярних ударів по тилах російських загарбників в окупованому Криму, готують поле для майбутньої битви.

Таку думку висловив у ефірі Українського радіо військовий експерт полковник запасу ВМС ЗСУ Владислав Селезньов, передає Укрінформ.

За словами експерта, настільки масованих ракетних та дронових атак у Криму досі не було. Таким чином, Сили оборони реалізують важливу місію: готують поле майбутньої битви на території тимчасово окупованого Криму та Севастополя.

"ЗСУ набувають відповідних можливостей, чітко та послідовно реалізують план: спочатку нищать ППО Росії, а далі розпочинається рутинна бойова робота щодо руйнації об'єктів військової, логістичної інфраструктури ворога. Кожна ціль є законною, і вона має бути зруйнована", - наголосив він.

Коментуючи ракетний удар по будівлі штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі, внаслідок якого значно постраждав офіцерський склад і персонал штабу, комунікаційні лінії, частково антенні поля, Селезньов нагадав, що вперше до штабу ЧФ РФ в Севастополі "завітав" український дрон-камікадзе. Раніше ЗСУ також завдали удару по запасному командному пункту ЧФ РФ у селищі Верхньосадове неподалік від Севастополя.

"До деокупації Криму навряд чи ця будівля буде використовуватися за призначенням. Розбаланс у системі управління Чорноморського флоту стався", - констатував експерт.

За його словами, РФ уже забрала з акваторії бухт Севастополя великі десантні кораблі і перемістила їх ближче до Новоросійська, в акваторію Азовського моря. Але у росіян ще є ресурси: два фрегати, три корвети, три підводні човни. Тож Силам оборони є над чим працювати, констатував Селезньов.

"ЗСУ позбавили свого часу Чорноморський флот РФ можливості спостерігати за північно-західною частиною акваторії Чорного моря після того, як було знищено ракетний крейсер "Москва", як було звільнено острів Зміїний та взято під контроль так звані вишки Бойка. Ворог зараз у цій частині трохи недобачає. Тому ми можемо в цій частині моря діяти більш рішуче", - вважає експерт.

За його словами, окремі елементи комплексів ППО С-400 в Криму ЗСУ руйнують: вже знищено 5 об'єктів, дотичних до комплексу С-400 "Тріумф".

"Російський Чорноморський флот втрачає, а Україна набуває можливостей, щоби тримати ситуацію в акваторії Чорного моря під контролем. Ворожі кораблі вже не наважуються виходити з-за рогу мису Тарханкут, західної частини Криму, ближче перебувають до південно-східної частини Чорного моря, тиснуться до Кавказького узбережжя Чорного моря", - зауважив Селезньов.

На його думку, остаточно російські кораблі з Криму виводитимуться, коли буде ризик для їх існування. Українські дрони-камікадзе вже вдало атакують кораблі Чорноморського флоту під час чергування. Водночас для проведення масштабної операції з висадкою десанту із закріпленням на визначених плацдармах ЗСУ потрібні ресурси, зазначив експерт.

Читайте також: ССО перевіряють дані про загибель командувача ЧФ РФ через «відео» з його зображенням

"Українська армія неодноразово доводила, що вона спроможна діяти асиметрично і завдавати малими силами таких руйнівних втрат ворожій армії, що часто-густо дивуєшся: як це вдається робити? Але всупереч військовій науці, попри спротив ворога, нам це таки вдається", - зауважив Селезньов.

Загалом, за даними журналістів-дослідників, у Криму налічується 232 російські військові об'єкти. Однак їх може бути і пів тисячі, адже не всі вони вони ще досліджені.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня близько 12.00 Сили оборони завдали успішного удару по штабу командування Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

Фото: Крим. Реалії, ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-