Росіяни через «втому» Керченського мосту перевозять вантажі на десантних кораблях - Гуменюк

Росіяни через «втому» Керченського мосту перевозять вантажі на десантних кораблях - Гуменюк

Укрінформ
Залізничне та автомобільне сполучення через Керченський міст повністю не припинене, однак після ушкодження мосту перекидання ворогом техніки та особового складу суттєво уповільнено та ускладнено.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі України-Украінформ зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

«Воно (сполучення - ред.) здійснюється за спеціальним графіком, дуже виважено, дуже обережно, оскільки потужності самого мосту як технічної конструкції суттєво підірвані і не можуть використовуватись, він не може використовуватись в повноцінному режимі. Саме тому його постійно ставлять, як я називаю, на «режим провітрювання» - то закривають, то відкривають, і дуже багато заходів навколо проводиться щодо його захисту і ремонту. Повноцінного автомобільного сполучення там також немає, він працює в реверсному режимі дуже обережно, ретельно проводяться заходи контролю перед тим, як заїжджає будь-яка автівка на міст», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: На Кримському мосту складна ситуація з ремонтом, росіянам варто змиритися - ОК «Південь»

За її словами, заходи контролю окупантів уповільнюють режим функціонування мосту, тому він не може повноцінно використовувати свої потужності.

«Вони змушені зараз використовувати альтернативні способи – це поромна переправа і в тому числі за допомогою великих десантних кораблів намагаються перевозити вантажі, але й тут природа проти, море на нашому боці, воно потужно штормить. Зараз такий період, що дуже рідко видається погода, яка сприяє таким перевезенням. Тому можна підсумувати, що логістика ворога уповільнена, не відповідає вимогам бойової роботи і в зв’язку з цим вони мають досить суттєві складнощі», - наголосила Гуменюк.

Вона підтвердила, що ворог намагається максимально використовувати саме суходільні шляхи, однак партизанський рух та вогневий контроль Сил оборони також ускладнюють логістичні можливості ворога.

Читайте також: РФ збільшила кількість кораблів та катерів у Чорному морі до 20, серед них - носій «Калібрів»

Як повідомлялося, у Росії заявили, що 1 вересня була здійснена чергова атака морським безпілотником на Кримський міст. Російські окупанти часто перекривають рух мостом через Керченську протоку, оскільки конструкція ненадійна і не витримує навантаження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-