РФ збільшила кількість кораблів та катерів у Чорному морі до 20, серед них - носій «Калібрів»

РФ збільшила кількість кораблів та катерів у Чорному морі до 20, серед них - носій «Калібрів»

Укрінформ
Наразі на бойовому чергуванні в Чорному морі перебуває 20 ворожих кораблів та катерів, серед яких є один носій «Калібрів».

Про це під час брифінгу в Медіацентрі України-Укрінформ зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, коментуючи поточну ситуацію в Чорному морі.

«Ситуація в Чорному морі залишається досить стабільною, хоча сьогодні ми спостерігаємо досить нетипове за останній час розгортання корабельного угруповання – 20 кораблів та катерів виведено в акваторію Чорного моря. Це і бойові кораблі, і судна забезпечення, і судна й кораблі, катери прикордонної служби, тобто ворог максимально намагається залишити пункти базування і маневрувати на відкритому просторі, оскільки досить суттєво непокоїться через можливість ураження в замкнутому просторі», - повідомила Гуменюк.

За її словам, серед них один ракетоносій, який не пройшов випробувань.

«Це той самий «Циклон», який вони презентували як новинку, але він не пройшов випробувань, офіційних заключень про його боєздатність немає, проте ми не можемо нехтувати тим, що він є ракетоносієм. Передбачено тактико-технічними характеристиками спорядження його 8 «Калібрами», і розуміючи стан, в якому зараз перебуває ворог, можемо припустити, що вони здатні застосовувати неперевірений корабель в бойовому сенсі», - наголосила керівник об’єднаного пресцентру.

Читайте також: Спроби Росії повернути до ладу підводний човен займуть багато років — британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 15 вересня в Чорному морі перебувало 16 ворожих кораблів, в Азовському – 1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-