Зеленський підписав закон про адміністративний устрій Криму

Зеленський підписав закон про адміністративний устрій Криму

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про впорядкування адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим.

Про це повідомляє пресслужба Представництва Президента України в АР Крим в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою Автономної Республіки Крим», прийнятий Верховною Радою України 23 серпня - в день проведення третього саміту Кримської платформи», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проєкт закону був розроблений Представництвом спільно з комітетом Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Після набрання чинності законом - наступного дня після його офіційного опублікування - будуть введені в дію рішення, прийняті парламентом у 2016 та 2020 роках щодо декомунізації та запровадження нового районного поділу Автономної Республіки Крим.

Головна мета закону - підготовка підґрунтя для деокупації півострова, адже військові та військово-цивільні адміністрації створюються для діяльності на території територіальних громад.

«У цьому зв’язку Закон також доручає Кабінету міністрів України протягом одного місяця визначити території та адміністративні центри територіальних громад в Автономній Республіці Крим, а протягом трьох місяців - утворити районні державні адміністрації нових районів та внести на розгляд парламенту законопроєкт про особливості відновлення публічної влади в Автономній Республіці Крим після деокупації», - наголосили в Представництві.

Читайте також: Когнітивна деокупація Криму займе від 10 років до одного покоління - експерт

Як повідомляв Укрінформ, Надзвичайний і Повноважний посол США в Росії із 2011 по 2014 рік Майкл Макфол вважає, що президент РФ Володимир Путін найбільше боїться втратити Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-