Україна щодня працює над тим, щоби звільнити незаконно ув'язнених кримчан - Кулеба

Україна щодня працює над тим, щоби звільнити незаконно ув'язнених кримчан - Кулеба

Укрінформ
Обмін кримськотатарських активістів є неймовірно складним завданням, але Київ продовжує працювати над пошуком шляхів його вирішення.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час пресконференції з чеським колегою Яном Ліпавським у Празі в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

Кожен день перебування кримчан у російських в’язницях є великим болем, визнав міністр. Україна, запевнив він, працює щодня, щоби знайти спосіб, як звільнити незаконно затриманих російськими силами жителів півострова.

Вони відрізняються від військовополонених, щодо яких можна розраховувати на обмін. Загалом обмінювати цивільних набагато складніше, зазначив Кулеба.

«Я твердо переконаний, що міжнародна спільнота немає ефективних інструментів для вирішення проблеми цивільних заручників. Але Україна продовжує шукати шляхи звільнення цивільних заручників, робимо для цього все можливе, зокрема, порушуємо питання на полях ООН», - додав глава зовнішньополітичного відомства.

Читайте також: КримSOS: Жертвами переслідувань за «справами Хізб ут-Тахрір» стали 106 громадян України

«Вірю, що 2 парламентський саміт Кримської платформи надасть парламентарям різних країн можливість поєднати зусилля та знайти спосіб, … які звільнити цих людей», - сказав Кулеба.

У деяких випадках залучення третіх країн, «певна тіньова дипломатія» є дуже важливими, додав очільник МЗС України.

Як повідомлялось, проведення Другого парламентського саміту Кримської платформи планується в Празі в жовтні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-