Звільнення Криму відбуватиметься військовим шляхом – аналітик

Звільнення Криму відбуватиметься військовим шляхом – аналітик

Укрінформ
Знищення українськими військовими російського зенітно-ракетного комплексу С-400 "Тріумф" 23 серпня та висадка десанту Сил оборони України в Криму 24 серпня свідчать, що звільнення Криму відбуватиметься військовим шляхом.

Таку думку висловив військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі Українського Радіо, передає Укрінформ.

За його словами, якщо ЗСУ вдалося знищити С-400 балістичною ракетою власного виробництва, то будь-яка точка в Криму є вразливою.

Читайте також: Росіяни панікують через повторну висадку українського десанту в Криму – розвідка

"Це означає, що рано чи пізно, а скоріше рано, ми все ж таки будемо звільняти Крим, і ми його будемо звільняти саме військовим шляхом. Для цього ми будемо використовувати, як авіаційні удари безпілотними літальними апаратами, так наземні операції, зокрема з висадкою десанту на певних ділянках півострова, що ми вже бачили останніми днями", - сказав Гетьман.

При цьому він відзначив, що втрата зенітно-ракетного комплексу С-400 для ворога є суттєвою, оскільки це більш сучасний комплекс, аніж С-300.

"Тож якщо ЗСУ вдалося знищити С-400, то незабаром будуть зруйновані й інші радіолокаційні станції, зокрема "Небо-М" та "Каста-Е2", - додав експерт.

Читайте також: У ГУР підтвердили удар по 126-й гвардійській бригаді РФ в окупованому Криму

Гетьман також припустив, що висадку десанту в Криму могли здійснити спецпризначенці з підрозділів Cил спеціальних операцій морської піхоти, які пройшли підготовку за кордоном, зокрема і в Великій Британії. "Я думаю, що такі люди з дуже сучасним озброєнням, які дуже добре розуміються на цих операціях, можуть невеликими групами робити дуже потужні речі — десантуватися, займати плацдарми й "кошмарити" в будь-якій точці Криму росіян та військовослужбовців. які там знаходяться", - сказав експерт. Він також висловив переконання, що подібні рейди - не останні.

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що 25 серпня по 126-й окремій гвардійській бригаді берегової оборони Чорноморського флоту РФ, яка базується в селі Перевальне в тимчасово окупованому Криму, було завдано удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-