Чотирьом ексочільникам внутрішніх військ України з Криму повідомили про підозру у держзраді

Чотирьом ексочільникам внутрішніх військ України з Криму повідомили про підозру у держзраді

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру колишнім очільникам внутрішніх військ України, які зараз придушують рух опору у Криму.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

«Служба безпеки зібрала доказову базу на чотирьох високопосадовців-зрадників з колишнього Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС України», - ідеться в повідомленні.

Під час окупації півострова вони зрадили Присязі й перейшли на бік російських загарбників, яким наразі допомагають проводити масові репресії проти місцевих учасників руху опору.

Крім того, ворожі поплічники беруть участь у каральних рейдах на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей.

Так, військова контррозвідка СБУ задокументувала злочинну діяльність Олександра Полонського - колишнього заступника начальника управління Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС України по роботі з особовим складом.

Перебуваючи на посаді, він одним з перших підтримав окупацію українського півострова і «присягнув на вірність Росії».

За це загарбники призначили його «заступником командира окремої бригади внутрішніх військ РФ по республіці Крим та м. Севастополя».

Ще одним зрадником є Віталій Степанчук - ексзаступник начальника управління розформованого Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС України з тилу.

«Після вступу до лав агресора він став «заступником начальника управління з матеріального та технічного забезпечення Росгвардії по Севастополю». На цій «посаді» він організував логістику постачання пального та продуктів харчування для росіян, які задіяні у каральних заходах у тимчасово окупованій частині півдня України», - сказано в повідомленні.

Наступним зрадником, за даними СБУ, є Віктор Бойко - ексзаступник начальника управління розформованого Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС України з озброєння.

Наразі він входить до командного складу так званого «головного управління військ Росгвардії по республіці Крим та м. Севастополь».

Під його керівництвом загарбницькі угруповання РФ проводять так звані масові «зачистки» серед цивільного населення в захоплених районах Запорізької області та лівобережжя Херсонщини.

Крім того, задокументовано злочинну діяльність Сергія Свириденка - колишнього заступника начальника управління розформованого Кримського територіального командування Внутрішніх військ МВС України з громадської безпеки.

Після захоплення півострова він залишився у Сімферополі та «записався» до лав агресора. Там його призначили начальником штабу військ Росгвардії по м. Севастополю.

На підставі зібраних доказів всім чотирьом фігурантам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Наразі тривають комплексні заходи для встановлення місць перебування зловмисників для їх притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також: Справа про держзраду екскерівника управління ДСНС у Криму пішла до суду

Як повідомляв Укрінформ, у серпні СБУ оголосила підозру колишньому заступнику начальника управління Кримського територіального командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України В’ячеславу Харєву, який зрадив присязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-