СБУ оголосила підозру зраднику, який командує придушенням партизанського руху у Криму

СБУ оголосила підозру зраднику, який командує придушенням партизанського руху у Криму

Укрінформ
Служба безпеки України оголосила підозру колишньому заступнику начальника управління Кримського територіального командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України В’ячеславу Харєву, який зрадив присязі.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

За даними слідства, після захоплення російськими загарбниками Криму посадовець залишився в Сімферополі та перейшов на бік ворога. Як "винагороду" росіяни призначили його "начальником штабу головного управління військ росгвардії по республіці Крим та м. Севастополь" і присвоїли звання "генерал-майор".

Встановлено, що від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Харєв командував підрозділами, які брали участь у захопленні територій Запорізької та Херсонської областей.

На своїй псевдопосаді фігурант безпосередньо виконує завдання Кремля щодо придушення опору на території українського півострова. Для цього він організовує масові репресії, у ході яких загарбники викрадають людей із їхніх помешкань або прямо посеред вулиці й ув’язнюють до російських тюрем.

Серед потерпілих – українські патріоти в Криму, які чинять супротив агресору.

У застінках до громадян застосовують психологічний тиск і фізичне насильство. Непоодинокими є випадки тривалого тримання ув’язнених без їжі та води і з постійними погрозами "повільної смерті". До таких дій ворог вдається, щоб залякати жителів Криму, зламати їхній супротив та змусити працювати на користь Росії.

Читайте також: Справа про держзраду екскерівника управління ДСНС у Криму пішла до суду

Проти Харєва зібрана доказова база. Йому інкримінується вчинення державної зради (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України).

На сьогодні зловмисник перебуває на тимчасово окупованій частині України. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, підозру оголосили генералу Збройних сил РФ, який наказував бомбити Маріуполь Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-